Beyler Sunucuya Sadece Lazer Değil Bildiğin Portal Oyunu Ekleyen Efsane Bir Plugin Buldum
(Lasers Enigma - Resource Pack Yok Bütün Detaylar İçerde!)
Selam beyler. Hep aynı survival veya faction oynamaktan sıkılan, sunucusuna farklı bi soluk getirmek isteyenler için beyninizi yakacak harika bi eklenti buldum.
Baya inceledim, tek kelimeyle efsane bişey.
Eklentinin adı Lasers Enigma. Öyle sıradan bi bulmaca plugini sanmayın, sunucuyu tamamen lazerli falan tam teşşeküllü puzzle oyununa ceviriyo.
Ve en efsane tarafı da oyunculara zerre resource pack felan indirtmeye gerek kalmaması. Üstelik açık kaynaklı!
Geçen konuda biraz yüzeysel bahsetmiştim ama herşeyini kurcaladım simdi tüm detayları döküyorum;

🧩 Neler Yapılıyo Bu Sistemle?
Öncelikle adamlar 3 temel sistem kurmuş: Çöz, Tasarla, Paylaş. Oyuncular tek başına yada coop (ekiple) girip kayıp odaları keşfedebiliyo, gizli kapıları açıyo flan. Otomatik reset sistemi var, biri bulmacayı bitirip odadan cıkınca herşey saliseler icinde baslangıc haline dönüyo arkadan gelen için. Tasarım kısmı tamamen oyun içinden abi, config dosyasıyla kodla falan ugrasmıyosun. Sensörü, aynayı herşeyi menüden koyuyosun. Yaptıgın mapleri schematic olarak dısa aktarıp baska sunucuya atabilir yada toplulugun yaptıgı devasa haritaları direk indirip kurabilirsin.

🔦 Renk ve Lazer Mekanikleri
Lazerlerde gercek renk karısım sistemi var. Kırmızı, Yeşil, Mavi, Sarı, Camgöbeği, Magenta ve Beyaz renkleri var.
Prizmalar lazeri bilesen renklerine ayırıyo.
Renkli ve beyaz aynalar dısında bide Siyah Aynalar var ki gelen lazeri çogaltıyo falan acayip kombinasyonlar cıkıyo.
Gönderici ve Alıcılar: Belli renkte lazer atıp, dogru renk gelince aktif olan parcalar.
🪞 Bulmaca Bileşenleri (Yok Yok)
Sadece ayna koysalar iyi adamlar üşenmemiş neler eklemiş:
Yerçekimi Küresi: Lazer ışınlarını kendine çekiyo yada tam tersi itiyo.
Lazer Solidifier: Bu cok iyi, lazer isınlarını havada cam bloklara dönüstürüyo üstüne cıkıp yürüyebiliyosun parkur için efsane.
Yanabilir Bloklar: Sadece dogru renk lazeri isabet ettirirsen yok olan bloklar.
Gizli Bloklar: İstedigin sart saglanınca ortaya cıkan yada yok olan bloklar, gizli gecit flan yapmak icin ideal.
Kilit ve Anahtar: Mapin farklı yerlerinden anahtar toplatıp sonra kilitli kapı yada sandık actırabiliyosun, hersey bitince bölüm tamamlanıyo.
Asansörler: Cagrı butonlu cok katlı asansörler flan bile kuruluyo sarta baglı olarak.
🔫 Portal Gun ve Fizik Küpleri (Aklımı Alan Kısım)
Bildiğin Portal oyununu minecrafta getirmisler.
Portal Gun ile tavana, duvara, zemine portal acabiliyosun. Atlayınca momentum korunuyo fırlatıp atıyo seni flan. Bu portallardan oyuncular, lazer isınları ve o fizik küpleri geçebiliyo.
Fiziksel Küpler: Eline alıp tasıyabildigin, üst üste dizebildigin küpler var. Lazerlerin önüne koyup kesiyosun, hatta bazı özel küpler üstüne gelen farklı lazerleri birlestirip yepyeni renkte lazer üretiyo falan.
🔄 Kablosuz Redstone ve Entegrasyonlar
Command block falan tamamen cöpe gidiyo. Kapıları yada mekanizmaları kablosuz baglıyosun. Koşul olarakta "oyuncu sayısı, gecen süre, aktif olan lazerler, toplanan bonuslar yada redstone sinyalleri" falan koyabiliyosun.
Entegreler: WorldEdit, NoteblockAPI, BetonQuest, SQLite, MySQL destegi direk içinden cıkıyo.
Sesler: Music block ile her odaya özel ortam sesi, gizemli müzik yada tema sarkıları flan caldırabiliyosun.
📊 Liderlik Tablosu ve Dil Desteği
Top 15 sıralama yapabiliyosun oyun icinde. Oyuncuların süresi, adım sayısı, yaptıgı aksiyon sayısı, bonuslar, bitirdigi bölümlerin flan hepsinin istatistigini tutup holograma yazdırabiliyosun rekabet tavan yapıyo. Bide adamlar icine 25 ten fazla dil gömmüş abi. Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Japonca, Korece, Rusça flan hepsi var. Her oyuncu girip kendi dilini secebiliyo direk.
Performans: "Usta bu kadar lazer ayna sunucuyu aglatır" demeyin, sistem cok optimize. Sadece biri o odaya girip bulmacayı aktif edince calısıyo. Büyük haritalarda hic kasmıyo yıllardır denenmis zaten.
Yani sadece MMORPG veya Escape Room icin degil, lobiye oylesine Mini Game diye bile konur.
Baya ugrasmıslar okurken bile yoruldum. Aranızda bu kadar büyük caplı biseyi sunucusunda test eden falan oldu mu?