İlk İzlenimim
--Açıkçası bu eklentiyle tanıştığımda pek bir beklentim yoktu.
--Daha önce onlarca vein miner denedim, hepsi bende aynı izlenimi bıraktı — ya fazla basit kalıyor ya da dengeyi baştan bozuyor, ortası yok gibiydi.
--Kurulumdan sonra ilk madene indiğimde bile bir şeylerin farklı olduğunu hissettim, tam olarak neyin farklı olduğunu ise ilk yarım saatte anladım.
--Elimdeki kazmayı bir taş bloğuna vurdum, bekledim, hiçbir şey olmadı önce. Sonra fark ettim ki daha ilk seviyedeyim, sistem beni hemen serbest bırakmıyor.
--Biraz sinirlendim açıkçası, ama sonradan bunun neden böyle olduğunu anladım.
Kademeler Nasıl Hissettiriyor
--Başta elimde küçücük bir menzil vardı. Sadece birkaç bitişik bloğu birden kırabiliyordum, o kadar. İki, en fazla üç blok.
--Biraz sınırlı geldi ilk etapta, itiraf edeyim, "bu eklentinin özelliği bu mu yani" diye düşündüm bir ara.
--Ama sonra anladım, bu bilerek böyle kurgulanmış. Görevleri tamamladıkça, seviye atladıkça menzil açılıyor, yavaş yavaş.
--İlk hafta sonunda menzilim iki katına çıkmıştı bile. Üst kademelere geldiğimde artık dallanmış, karmaşık damarları tek vuruşta temizleyebiliyordum, hem de hiç zorlanmadan. ---Emek verdikçe kazandığım bu his — nasıl anlatsam, bir RPG'de seviye atlamak gibi bir şey, gerçekten tatmin ediciydi.
--Sunucudaki arkadaşlarım da aynı şeyi söyledi, herkes kendi hızında ilerliyor, kimse birden avantajlı başlamıyor.
Damar Tanıma Beni Şaşırttı, İtiraf Edeyim;
--Kullandığım eski eklentiler genelde düz çizgi hâlinde dizilmiş blokları algılıyordu, başka bir şey yapmıyordu yani.
--Çapraz bir damara denk geldiğimde ya yarısını kaçırıyordum ya da elle tek tek kırmam gerekiyordu, sinir bozucuydu.
--Burada durum tamamen farklı;
--Yer altında dolaşırken karşılaştığım dağınık, kıvrımlı, çapraz uzanan damarları da sorunsuz tanıyor, sanki blokların birbirine nasıl bağlı olduğunu gerçekten "görüyormuş" gibi. --Bir keresinde tamamen düzensiz yayılmış bir demir yatağına denk geldim, mağara sistemi içine dallanmış, üç ayrı yöne uzanan bir şeydi.
--Tek vuruşla neredeyse hepsini topladım. O an ekrana biraz şaşkın baktım, gerçekten. Arkadaşıma anlattığımda o da inanmadı, gidip kendisi denedi.

Alet Dayanıklılığı — Merak Ettiğim Şey;
--İlk aklıma gelen soru şuydu: bu kadar blok birden kırılırken kazma anında elimde kırılır mı?
--Önceki eklentilerde bu hep sorun olmuştu, bir damarı temizleyeyim derken kazma elimde parçalanırdı, sonra yeni kazma yapmak için ayrı bir uğraş başlardı.
--Burada kırılmadı. Her ekstra blok için dayanıklılık orantılı düşüyor, yani sistem bir nevi adil davranıyor.
--Koca bir damarı temizlesem bile alet aniden gitmiyor elimden. Bu detay bana sistemin sadece hıza değil, ekonomiye de kafa yorduğunu gösterdi.
--Sunucu yöneticimiz de bu oranları biraz değiştirmiş, kendi ekonomisine göre ayarlamış, esneklik gerçekten var ve etkileyici.
Büyülerle Denedim;
--Silk Touch takılıyken bloklar orijinal hâliyle düştü, beklediğim gibiydi zaten, burada sürpriz yok.
--Fortune ile denediğimde değişim gözle görülür olmaya başladı, özellikle elmas ve altın damarlarında fark edebiliyoruz bunu.
--İkisini ayrı ayrı test ettim, sonra ikisini birlikte deneyen bir arkadaşımı izledim, ikisi de kendi mantığına sadık kaldı, birbirine karışmadı.
--Uzun süredir oynadığım sunucuda ekonomiyi bozmadan kaynak biriktirebildim, bu da ayrı bir artı benim için, çünkü bazı sunucularda bu tarz eklentiler fiyatları alt üst ediyor.

Performans Konusunda;
--Kalabalık sunucularda performans benim için hep can sıkıcı bir konu olmuştur, özellikle akşam saatlerinde sunucu doluyken.
--Onlarca kişinin aynı anda madencilik yaptığı saatlerde bile gecikme yaşamadım, en azından ben hissetmedim.
--Bloklar anında tepki veriyor, tarama sırasında bir donma falan yok.
--Arka planda ciddi bir optimizasyon olduğu belli, çünkü eski denediğim benzer eklentilerde kalabalık saatlerde TPS düşüyordu, burada öyle bir şey görmedim.
Bilinmesi Gereken Komutlar
Kullanırken öğrendiğim, herkesin bilmesi gerektiğini düşündüğüm birkaç komut var, listeliyorum:
/veinminer on — özelliği açmak için kullanıyorum, varsayılan olarak kapalı geliyor bazı sunucularda.
/veinminer off — normal tek blok moduna dönmek istediğimde, mesela hassas bir yapı yaparken kazara komşu bloğu kırmamak için kapatıyorum.
/veinminer level — hangi kademedeyim, menzilim ne, ne kadar kaldı bir sonraki seviyeye, bunları görmek için.
/veinminer help — bir şey aklıma takıldığında ya da yeni katılan arkadaşıma anlatırken buraya bakıyorum.
--Bu komutları öğrenince işler benim için çok daha akıcı hale geldi, ilk günler sürekli menüye girip ayar arıyordum, artık gerek kalmadı.
Son Sözüm
Bu eklentiyi kullandıktan sonra madencilik anlayışım değişti diyebilirim, abartmıyorum. Artık saatlerce taş kırıp sıkılmıyorum. İlerleme hissi var, emek verdikçe gücün farkına varıyorum, her seviye atladığımda küçük bir tatmin yaşıyorum. Damar tanımanın doğallığı, dayanıklılığın mantıklı dengesi, büyülerle uyumu — hepsi bir araya gelince madencilik artık angarya değil, keyifle beklediğim bir şey oldu benim için. Sunucudaki arkadaşlarıma da önerdim, hepsi memnun kaldı, bir tanesi hariç ama o zaten hiçbir şeyden memnun olmuyor açıkçası.