Sunucuya İlk Giriş ve Adaların Görünüşü
Eklentiyi ilk kurup sunucuya girdiğimde en çok dikkatimi çeken şey adaların tasarımı oldu. Açıkçası çok bir şey beklemiyordum çünkü daha önce kullandığım Skyblock eklentilerinde başlangıç adaları hep aynıydı; birkaç blok toprak, bir ağaç, klasik bir görüntü. Bir süre sonra hepsi birbirine benziyor zaten.
SuperiorSkyblock2'de ise bu konuda biraz daha uğraşılmış. Hazır gelen adalar göze daha hoş görünüyor ve ilk girişte kaliteli bir izlenim bırakıyor. Belki küçük bir detay gibi gelebilir ama bence değil. Sonuçta oyuncu sunucuya ilk girdiğinde gördüğü şeylerden biri kendi adası oluyor. İlk izlenimin iyi olması da oyuncunun sunucuda kalıp kalmayacağını etkileyen şeylerden biri diye düşünüyorum.
Performans Muhabbeti (Cidden Lag Yapıyor mu?)
Performans kısmında yalan yok başta biraz tırstım çünkü sunucu işletenler bilir skyblock eklentileri tam makine katilidir rami işlemciyi sömürür. ama paper sunucu üzerinde deli gibi test ettiğimde o asenkron parsel yükleme olayı cidden işe yarıyor aga. yani oyuncu sayısı artsa bile sunucu öyle kolay kolay kasılmıyor lag yapmıyor. ha her şey mükemmel mi derseniz tabii ki hayır yoğun saatlerde ara sıra ufak tefek takılmalar oluyor ama o kadar oyuncuda bence gayet kabul edilebilir bi seviye yani çok göze batmıyor.
Beni Benden Alan Özelliği: Modüler Yapı
asıl beni benden alan özelliği modüler yapısı oldu. mesela kendi içindeki oneblock modülünü denedim, gidip internette ekstra başka eklenti falan aramadan tek blok oyun modunu şak diye sunucuya ekledim. acidislands modülü de var mesela, skyblocku biraz daha zorlaştırmak, zehirli su falan yapmak isteyenler için birebir. yani her şeyi tek çatıda toplamışlar canın ne istiyorsa aç kapat, sunucu yönetimini acayip kolaylaştırıyor bu durum.
Biraz da Teknik Detaylar (API ve Config)
Teknik kısma çok girmeyeyim kafanız şişmesin ama apisi cidden çok esnek ve geniş. kendi ekonomi sistemimi veya özel görevleri entegre etmek istediğimde kaynak koduna dalıp boğulmadan halledebildim. eklentiyi güncellediğinizde kendi yaptığınız özel eklemelerin patlama ihtimali de azalıyor böylece, bence bu çok büyük bi artı. menülerden komutlara kadar neredeyse her şeyi config dosyalarından ayarlayabiliyorsunuz zaten, aşırı pratik.
Eskiden Premium Olması ve Topluluk Desteği
bi de şu var, bu eklenti aslında 2021e kadar premiumdu ve 1500den fazla satışı varmış. şu an tamamen ücretsiz sunulması bence büyük fırsat abi. çünkü genelde ücretsiz eklentiler ya çok eksiktir ya da güncelleme almayı bırakmıştır. ss2de durum öyle değil, gayet olgun ve kararlı bi yapıda ilerliyor hala. discord sunucularında takılıyorum biraz, sorun yaşayana yardım eden çok kişi var. geliştirici de zaman zaman uğrayıp büyük bugları çözüyor. her gün güncelleme beklemeyin ama ciddi bi sıkıntı olunca ilgileniyorlar, wikisi de çoğu sorunun cevabını veriyor zaten.
Eğri Oturup Doğru Konuşalım: Ufak Tefek Eleştiriler
tabii her şey güllük gülistanlık değil bikaç eleştirim de var. bazı modüllerin kurulumu biraz kafa karıştırıcı olabiliyor, dokümantasyon biraz daha detaylı olabilirdi. ayrıca büyük bi sunucu açacaksanız slimeworlds modülü olmadan bunu kullanmak pek akıllıca değil, onu kesin eklemeniz gerekiyor performans için. ama çözülmeyecek şeyler değil, biraz kurcalayınca hallediliyor.
Son Sözden Önce Görsellere Göz Atalım Mı ?

Ada Yükseltmeleri Özelleştirebilir Menüler!

Kolay Ada Oluşturma !

Ada Ayarları Menüleri!
Sözün Özü: Denemeye Değer mi?
uzun lafın kısası ben memnun kaldım diyebilirim. eğer siz de sunucunuza sağlam, göze hoş gelen ve esnek bir skyblock sistemi kurmak istiyorsanız superiorskyblock2yi bi deneyin derim. özellikle modüler yapısı ve performans odaklı tasarımı onu diğerlerinden ayırıyor.
Github